© EPA

Onoverwinnelijke Goffin naar eerste ATP-finale

De negentiende overwinning op een rij voor David Goffin (ATP-78) heeft hem een finaleplaats op het ATP-toernooi van het Oostenrijkse Kitzbühel opgeleverd. De 23-jarige Luikenaar schakelde vandaag in de halve finale de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-104) uit in drie sets: 5-7, 6-4, 6-3. Goffin, die met een wildcard op de hoofdtabel mocht, speelt zaterdag in zijn allereerste ATP-finale tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-50). Die won in zijn halve finale van de Argentijn Juan Monaco (ATP-81) met 6-3 en 6-1.

Maarten Delvaux

De halve finale begon nochtans niet goed voor Goffin. Voor het eerst in negentien matchen gaf onze landgenoot een set prijs. Het werd 5-7 voor de Argentijn. Maar de Luikenaar, die tegenwoordig onoverwinnelijk lijkt, herpakte zich in set twee: 6-4. In de derde set stond er helemaal geen maat op Goffin. In een mum van tijd liep hij uit tot 5-1. Gonzalez spartelde nog even tegen, maar brak uiteindelijk toch: 6-3. Game, set en match na 2 uur en 22 minuten.

Mocht u er nog aan twijfelen: Goffin staat er helemaal terug na een minder jaar. In 2012 zette Goffin zichzelf op de tenniskaart door compleet onverwacht te schitteren op Roland Garros (4de ronde) en Wimbledon (3de ronde). Hij kwam de top-50 van de wereldranking binnen. Dat succes kon hij in 2013 niet evenaren en hij zakte opnieuw uit de top-100. Sinds enkele weken staat Goffin er echter helemaal terug. Hij zit nu aan negentien zeges op rij. Dankzij die zegereeks bracht hij de challengertoernooien van Scheveningen, Poznan en Tampere op zijn palmares en staat hij nu dus in zijn allereerste ATP-finale.

Meer sportnieuws