© Stef Van Overstraeten

Organisator Waterfeesten trots op familie-evenement aan Donkmeer

De Waterfeesten aan het Donkmeer vinden traditioneel de eerste zondag van augustus plaats. Het evenement lokt jaarlijks duizenden toeschouwers voor animatie op en rond het Donkmeer.

Stef Van Overstraeten

In Berlare kijkt iedereen zoals elk jaar uit naar de Waterfeesten op zondag 3 augustus. Maar in de rand zijn er nog meer dingen te beleven. “We starten al met een hengelwedstrijd voor de jeugd op vrijdag”, zegt schepen Kris Malfliet (Open Vld). “En op zaterdag is er op ‘t Eilandje Summerfest met opnieuw een afgeleide van ‘Ter land, ter zee en in de lucht’. Spectaculair deze keer is dat er vanuit de tribune vertrokken wordt.”

De fuif ‘s avonds is dit jaar opgedeeld in twee delen. “Als het te warm wordt, dan zien we dat heel wat mensen afhaken en niet willen fuiven in de festivalhal”, zegt organisator Hans De Bie. “Daarom hebben we ook buiten een podium gezet en zullen binnen dj’s spelen en buiten covergroepjes optreden. Zo slaan we twee vliegen in een klap.”

De organisatoren van de Waterfeesten zijn trots dat ze een onderdeel zijn van de Disney Zomertour. “Zij zorgen voor de artiesten en de attracties en lokken toch weer wat extra volk”, vindt Malfliet. “Mijn kinderen kijken ook veel naar het Disneykanaal op tv en gaan dus heel wat dingen herkennen. Onze feesten zijn een familiegebeuren en dat willen we uiteraard in ere houden. Daarbij blijft het licht en het geluid staan en hangen, want ‘s avonds treedt zanger Christoff op. Als hij op het podium staat, is ambiance verzekerd.”

Lees meer in uw krant

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio