© Geert De Rycke

Kringloopmedewerkers zoeken versterking team

In Hamme is een team van compostmeesters of kringloopmedewerkers actief dat beginnende en gevorderde composteerders bijstaat met allerlei weetjes en tips.

WO

Van dit team maken Etienne Gogaert, Paul Moeseke, Rony Persiau, Marc Van Erdeghem, Patrick Geeraerts en Roger De Block deel uit. “De naamsverandering kwam er omdat de biologische kringloop vandaag meer omvat dan composteren alleen”, zeggen de Hamse kringloopkrachten. “Bij ons kunnen alle geïnteresseerden terecht met vragen over alle aspecten van de kringlooptuin, zoals het verwerken van gras, thuiscomposteren, moestuinieren, insectenhotels, kruidenspiraal en volkstuinen.

Omdat we een zekere expertise willen aanbieden, zijn we op zoek naar mensen die onze ploeg willen versterken. Wie zijn kennis over bijvoorbeeld vaste planten, ecologisch tuinieren of snoeitechnieken wil delen met anderen en zo de kringloopkrachtenploeg wil versterken, is welkom.”

De kringloopmedewerkers zijn dit jaar nog actief op het demoparkje aan het containerpark in het Zwaarveld op zaterdagen 6 september en 4 oktober. Er worden ook kringloopteams opgericht die worden getrokken door een kringloopcoach. Dergelijke teams werken eigen projecten, methodieken en vernieuwende acties uit.

Info: 052 47 55 66, milieu@hamme.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio