© Joris Herregods

Filmcrew neemt polderdorp over

Aan de Engelsesteenweg in Doel was het donderdag ongewoon druk. De oorzaak was de eerste opnamedag van de film Bowling Balls. Liefhebbers van actiekomedies mogen de prent half december in de bioscopen verwachten.

Yves Vrebos

Het Antwerpse Independent Films is het bedrijf achter Bowling Balls. Het scenario en de regie werden toevertrouwd aan Marc Punt. Hij verwierf naam met onder meer de serie Matroeskja’s en de film Frits & Freddy.

De Vlaamse cast van Bowling Balls is niet van de minste, met in de mannelijke rollen onder meer Wim Opbrouck, Peter Van den Begin, Filip Peeters, Peter Thyssen, Jonas van Geel en Jenne Decleir. Vrouwelijke rollen zijn weggelegd voor Nathalie Meskens en Charlotte Vandermeersch. Op de eerste opnamedag waren de actrices alvast niet van de partij.

De mannelijke spelers kwamen wel in actie. “De motorbendes The Bowling Balls en The Banana Nights staan centraal in de comedie”, onthult Ann Moncarey van Independent Films. “De eersten worden geleid door Mon Dewilde, gespeeld door Wim Opbrouck. Filip Peeters speelt de rol van Max, de leider van de Banana Knights. Beide clubs worden tegen elkaar uitgespeeld door hun belangrijkste afnemer, de Bulgaarse maffia, en dat leidt tot hoogoplopende spanningen.”

Donderdag stond op het filmschema de opname van de scène waarbij de The Bowling Balls hun wapens uit de laadbak halen aan het clubhuis van The Banana Knights. Ook op 1, 4 en 5 augustus staan er nog opnames in Doel gepland. Het gemeentebestuur van Beveren verleent haar medewerking aan het project in de zin dat het toestemming gaf om opnames in het polderdorp te maken.

Lees meer in uw krant

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio