Bodyartstudio Magic Faces start met workshops

Jacklyn Suiskens is hoofddocente grime en bodypaint aan de Schoonheidsschool in Antwerpen en Hasselt. Nu er bij haar thuis ruimte vrijgekomen is, geeft ze in haar nieuwe workshopruimte lessen aan beginners en gevorderden.

Sien Pinxteren

"Ik ben altijd turnleerkracht geweest. Door een gescheurde tussenwervelschijf ben ik moeten stoppen. Grime was altijd al een hobby geweest en ik ben een cursus toneel grime beginnen volgen. Dat was niet helemaal wat ik zocht toen. Ik wou subtieler werken zodat je echt dichtbij moet staan om te zien dat er iets veranderd is. Daarom ben ik een Amerikaanse cursus 'special effects' gaan volgen."

Vooral in de kindergrime is er werk voor Suiskens, bodypaint blijft grotendeels een hobby. "Bellypaint, waarbij ik zwangere buiken beschilder, is erg hip aan het worden. Daarnaast komen er ook mensen bij mij langs om zich te laten bodypainten", legt Suiskens uit. De motivatie van de twee dames waaraan Suiskens bezig is, wordt snel duidelijk. "Je kan niet elke dag een kunstwerk worden", zegt één van de vrouwen. "Mensen komen naar mij om zich te laten bodypainten. Ik kies meestal zelf wat ik wil schilderen, achteraf gaan ze dan met een mooie foto van zichzelf naar huis", zegt Suiskens. Sipi

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio