© tdk

Shauni en Andy staan vanaf nu achter de tapkraan van ‘t Zandhof

Eén van de bekendste cafés in Bornem heeft nieuwe uitbaters: ‘t Zandhof in de Barelstraat. Jarenlang werd het uitgebaat door Jef Van Gucht (64) en Maria Peermans (65). “We hebben het in 1977 gekocht. Toen was ’t Zandhof een klein cafeetje met daarnaast nog een klein huisje. Uiteindelijk hebben we van die twee gebouwen één groot café gemaakt. Vanaf 1980 stonden wij hier in de zaak. 34 jaar lang”, zegt het koppel.

TDK

Dit jaar besloten Jef en Maria om een punt te zetten achter hun horecacarrière. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. We zijn allebei in de zestig en willen nog een beetje van ons leven genieten. Zin om tot ons tachtigste achter de tapkraan te staan hadden we niet meer.”

En dus ging het koppel op zoek naar een overnemer voor hun café. Die werd uiteindelijk vrij snel gevonden met Shauni Hillegeer (20) en haar broer Andy (27). “Eigenlijk voelden we onmiddellijk dat het goed zat met hen. We wisten het meteen: zij moesten de nieuwe uitbaters van ’t Zandhof worden. Misschien hebben we hen wel beetje gepusht om in dit verhaal te stappen”, lacht Jef.

Voor Shauni en Andy betekent hun café ook een nieuw hoofdstuk in hun leven. “We hebben wel al een beetje horeca-ervaring maar een eigen zaak is toch wel spannend. Maar we zijn er klaar voor.”

Vanaf vanavond 20 uur is iedereen welkom op onze openingsavond”, besluiten ze.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio