© Dirk Vertommen

Pas witte rook voor secretaris na zomervakantie

Meer dan een jaar na de pensionering van de vorige Heistse gemeentesecretaris is er nog altijd geen witte rook voor de opvolger.

BEPR

De aanstelling van een nieuwe secretaris blijft aanslepen in Heist-opden- Berg. “We nemen de tijd om de beste kandidaat te kiezen. Meer kan ik daar nu niet over zeggen, omdat ik geen procedurefouten wil maken in deze ingewikkelde zaak”, reageert burgemeester Luc Vleugels (CD&V).

Even leek het er op dat de nieuwe secretaris nog voor de zomervakantie benoemd zou worden. Maar uiteindelijk werd ervoor gekozen om pas in september de nieuwe secretaris bekend te maken.

Voorlopig zouden nog twee kandidaten meedingen naar de belangrijke functie. Zij hebben zich aan het schepencollege mogen voorstellen. Ze werden uitgekozen na een sollicitatieprocedure, die door een extern bureau is uitgevoerd. Nu ligt de bal in het kamp van het schepencollege om de meest geschikte kandidaat aan te duiden.

Eén van de twee overgebleven kandidaten is Hans Welters (CD&V), die ook al schepen van Financiën is in Heist-op-en-Berg en secretaris in Nijlen. Sinds het vertrek van Erna Van den Wouwer uit Zonderschot op 1 juli 2013 vervult Annick Van Woensel de taak van waarnemend secretaris.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio