© Sofie Verheyen

Swingin’Hulsen pakt uit met kunst in kerk

Bezoekers van Swingin’Hulsen kunnen er naast de muziek ook genieten van kunst. Lokale kunstenaars exposeren er in de kerk, tussen de twee podia in.

SVER

Swingin’Hulsen, het dorpsfestival dat vandaag en morgen plaatsvindt in het centrum van Hulsen, wil jaarlijks haar publiek verrassen met een nieuwigheid. Deze keer pakken ze uit met kunst in de kerk.

“Lokale kunstenaars krijgen de kerk ter beschikking om hun werk te exposeren”, zegt Patrick Claes van de organisatie. “De kerk leent zich daar uitstekend voor. We willen hier kunst en cultuur samenbrengen. De kerk staat centraal tussen de twee podia. De mensen lopen toch heen en weer dus is de expo mooi om tussendoor eens binnen te wandelen. De bedoeling van Swingin’Hulsen is mensen samenbrengen.”

De zes kunstenaars die hun werken tentoonstellen, zijn opgetogen. “Het is leuk dat we in het festival worden opgenomen. De kerk kan zo een extraatje en ook wel een rustplek zijn voor de bezoekers”, zegt kunstenaar Marc Biesmans. “Kunst in een kerk is altijd speciaal omdat het wordt gecombineerd met de oude kunstwerken die er al staan. Hier zullen 3D-sculpturen te zien zijn en andere beeldhouwwerken, Mixed Media, printwerk en zeefdrukwerk.”

Vandaag kunt u om 19u op Swingin’Hulsen terecht voor The Belgian Quo Band, The Italian Bee Gees en Zen Garden. Morgen vanaf 14u staan onder meer Flying Shoe, Metafuzz, Customs, Gorki en Stash op de planken.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio