© Bert De Deken

School vaart andere koers

De kleuter- en basisschool De Wamp in Arendonk start volgend schooljaar in een heel nieuwe vorm. De gemeenschapsschool wordt hervormd tot een talentenschool met de naam Atlantis. De gevolgen voor leerlingen en leraren zijn groot.

Roel Jacobs

“We vernamen een week voor het einde van het schooljaar wat er stond te gebeuren”, vertelt Annik Van Kerckhoven, mama van de tweejarige Lisa Lavrysen. “Ons Lisa start in september in de eerste kleuterklas op het Pelgrimsplein. Ze maakt de overstap van het kinderdagverblijf Dolfijn naar de school. We kregen wel te horen dat ze in het klasje maar met drie kindjes zullen zijn.” “Veel ouders willen hun kinderen liever niet meer inschrijven in De Wamp omdat de school verandert in een talentenschool.”

“Het klopt inderdaad dat de school verandert”, bevestigt de vorige directrice Pascale Vandenbossche. “Om het hoofd te bieden aan de grote scholenconcurrentie in Arendonk heeft de scholengroep waartoe De Wamp behoort, besloten om voor Arendonk een nieuw traject uit te stippelen. Scholengroep De Kempen verenigt een twintigtal scholen in de regio en wil in Arendonk meer plaats maken voor zelfonderzoekend leren”, legt directrice Vandenbossche uit.

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio