© Mia Uydens

Fietsen voor kansarme kinderen

Vakantietijd, fietstijd. Zo denken ook Leen Meuris en Sofie De Bie (beiden 31) erover. Deze twee jonge vrouwen ondernemen weldra een zesdaagse rittentocht naar Parijs, terwijl ze zich laten sponsoren voor een goed doel: vzw Feestvarken uit Malle.

JVS

Leen werkt bij de jeugddienst van de Provincie Antwerpen en Sofie is in dienst bij de politie in Herentals. “We kennen elkaar al van in onze tienertijd in het jeugdhuis in Broechem en zijn sindsdien vriendinnen gebleven. We joggen nog altijd vaak samen, hoewel zij in Vorselaar en ik in Antwerpen woon”, vertelt Meuris.

Vorig jaar beslisten beiden om samen in 2014 op fietsvakantie te gaan. “We zouden naar Parijs fietsen, maar wilden er tegelijk een goed doel aan koppelen. Leen stelde voor om via sponsoring vzw Feestvarken te steunen en ik vond dat meteen een goed idee”, vervolgt Sofie.

Deze vereniging zamelt geld in dat gebruikt wordt voor het kopen van geschenkdozen voor (kans)arme kinderen uit Malle, Zoersel, Zandhoven en Brecht om hun verjaardag op een leuke manier te kunnen vieren. In die verjaardagspakketten zitten cadeautjes voor de jarige en de klasgenootjes, plus attributen voor het organiseren van een feestje thuis. Elke geschenkendoos heeft een waarde van 40 euro.

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio