© Patrick De Roo

Geallieerden landen in Fort II

Fort II in Wommelgem verandert vanaf vandaag in een ‘supply-post’ van het Amerikaans leger in de Tweede Wereldoorlog. Zo’n 150 reënactors en verzamelaars uit binnen- en buitenland brengen er op uitnodiging van Historical War Wheels de oorlog weer tot leven.

KRISTIN MATTHYSSEN

Historical War Wheels, de organiserende club uit Puurs, zet het ‘camp’ al voor de 25ste keer op poten, waarvan de twaalfde maal in Wommelgem. Deze zilveren editie wordt extra speciaal, met zaterdag onder meer optredens van pipers en een soort Andrew Sisters. En het leuke nieuws is: u en ik mogen zaterdag en zondag tussen 10 en 18u gratis een kijkje komen nemen.

Voorzitter François Cools - een persoonlijke vriend van de kleinzoon van de legendarische Amerikaanse generaal George Patton Jr. - wil vooral niet dat we schrijven dat ze ‘oorlogje spelen’. “Wij doen dit met ernst. Het is het levendig houden van geschiedenis die nooit vergeten mag worden. De Tweede Wereldoorlog kostte het leven aan vijftig miljoen mensen. Met die cijfers in het achterhoofd klinkt ‘oorlogje spelen’ veel te banaal. De kleinzoon van Patton steunt ons.”

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio