© WF

Jumping klaar voor 4000 gasten

Stal Stapelheyde staat vanaf vandaag drie dagen in het hippische centrum van de Noorderkempen. Met 1000 amazones en 4000 toeschouwers is Jumping Brecht uitgegroeid tot de grootste provinciale wedstrijd in de regio. Dit jaar is het de 25ste editie.

ELKE LAMENS

Het was grootvader De Beuckelaer die in 1984 de stal opende en er een jumping begon te organiseren. “Zijn vier kinderen reden allemaal internationale jumpings. Hier hebben we dan ook een schitterend groot terrein”, vertelt organisator en kleinzoon Filip De Beuckelaer. Sinds hij zeven jaar geleden mee de organisatie op zich nam, is het evenement zowat uit zijn voegen gebarsten. “We hebben dit jaar het aantal deelnemende ruiters tot duizend moeten beperken, want we rijden nu al wedstrijden van 9u ’s morgens tot 1u ’s nachts.”

En die ruiters komen niet alleen uit de regio en de provincie Antwerpen, maar ook van Limburg, West-Vlaanderen en de Brusselse rand. Ze dingen allemaal mee in het amazonekampioenschap, het paradepaardje van de jumping. “Alleen wie geregeld in Antwerpen rijdt, mag hieraan deelnemen”, legt De Beuckelaer uit.

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio