© WF

Kinderen maken kennis met Brasschaatse hulpdiensten

Twintig kinderen tussen 6 en 10 jaar nemen deze week deel aan een kamp in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. In de voormiddag brachten ze telkens een bezoek aan een hulpdienst. In de namiddag was het tijd voor sport.

Jan Brys

De 10-jarige Matthias uit Kalmthout was alvast zeer enthousiast. “Het leukste van alles was het bezoek aan de Civiele Bescherming in Brasschaat. Daar mochten we de waterspuit eens uittesten en door het doolhof lopen. Ook bij de brandweer was het zeker de moeite waard. Morgen gaat de groep naar het leger, maar dan kan ik jammer genoeg niet mee want ik vertrek ’s ochtends met mijn ouders naar Spanje”, zo voegt de jongen er nog aan toe.

“Het is de eerste keer dat we zo een Sirenekamp organiseren”, zegt Olivia Verelst van het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. “Het is de bedoeling dat de kinderen kennis maken met de hulpdiensten. Voor deze jonge kinderen is dat natuurlijk allemaal zeer spectaculair. Maar dat is niet de enige bedoeling. Het is ook zeer educatief. Bij de brandweer hebben ze bijvoorbeeld geleerd hoe ze zich moeten gedragen in geval van rook in huis. De kinderen leerden dan hoe ze zich op de tast kunnen voortbewegen.”

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio