© Margo Tilborghs

Beachfestival start op nieuwe locatie

Het zestiende Beachweekend in Loenhout (Wuustwezel) gaat vandaag van start. Met maar liefst 700 ton zand en een nieuwe locatie belooft het strandfestival weer een topper te worden. Naast grote muzieknamen is er op zondag ook nog beachvolleybal.

MATI

Het Beachweekend verhuist dit jaar naar een nieuwe locatie. Die bevindt zich op de Doorakkerweg in Loenhout. “Het is een zijstraat van de Sint-Lenaartseweg”, zegt Lucas Aertsen. “De oude locatie werd verkocht, waardoor we genoodzaakt waren om te verhuizen naar een nieuwe plaats. Die vonden we dus op de Doorakkerweg.

De ligging is hier nog beter. We zitten redelijk dicht bij het centrum, maar bezorgen de buren weinig tot geen geluidsoverlast. Dat is een pluspunt. Het terrein is twee hectare groter dan het vorige, waardoor we hier nog meer mogelijkheden hebben.” Gewoontegetrouw komt het festival met een thema op de proppen.

“Dit jaar gaan we de Griekse toer op”, zegt Aertsen. “De ideeën komen van Filip Kenis. Hij is gespecialiseerd in het ondersteunen van evenementen. Zo tekende hij voor ons het decor. De opbouw zelf gebeurt door de leiding en vrijwilligers. Dit jaar hebben we een Griekse tempel gebouwd.”

Info: www.beachweekend.be, www. facebook.be/beachweekend

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio