Sas van Rouveroij wordt kabinetschef van Turtelboom

Sas van Rouveroij Foto: blg

Sas van Rouveroij wordt kabinetschef van Turtelboom

Print

Een opvallende naam in het lijstje van kabinetschefs dat Open VLD vrijdag lost: de populaire Gentenaar Sas van Rouveroij wordt kabinetschef van Annemie Turtelboom, vicepremier in de nieuwe Vlaamse regering Bourgeois I.

Van Rouveroij heeft zijn al pluimen verdiend op Vlaams niveau: tussen 2009 en 2013 was hij Vlaams fractieleider voor de liberalen. Hij nam in 2013 ontslag om zich toe te leggen op zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur de Universiteit Gent. Die functie zal hij blijven uitoefenen.

Een andere naam op het lijstje van Open VLD is Lieve Schuermans. Zij wordt ook kabinetschef van Turtelboom, maar dan specifiek voor de bevoegdheden Financiën, Begroting en Energie. Schuermans was tot nu Inspecteur van Financiën en in het verleden ook al adjunct-kabinetschaf van Patrick Dewael, Dirk Van Mechelen en Guy Vanhengel.

Sven Gatz, minister voor Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, zal zich voor laten bijstaan door Luc Jansegers, administrateur-generaal voor het Agentschap voor Hoger Onderwijs. Jansegers heeft al ervaring op een kabinet voor Cultuur, bij toenmalig minister Patrick Dewael.

.

Nu in het nieuws