Dienstverlening NMBS vanuit Heist gaat achteruit

De Heistse mobiliteitsschepen David Geerts heeft minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille een brief gestuurd om de achteruitgang van de dienstverlening van de NMBS in Heist aan te klagen.

Bert Provoost

"Algemeen uitgangspunt was dat de reistijd beperkt werd verlengd, maar dat de aansluitingen gegarandeerd waren. Ook zouden de treinen tussen de provinciehoofdsteden en de hoofdstad zelf een betere spreiding kennen. Maar het aanbod voor de reizigers uit Heist-op-den-Berg verslechtert sterk. De reistijd wordt niet met enkele minuutjes verlengd maar soms wel tot 25 minuten. Bovendien moeten mensen 's morgens tot 29 minuten wachten in het station van Lier. De dienstverlening voor een belangrijk regionaal station gaat er dus zeer sterk op achteruit", kaart hij aan.

"Sommige treinen zullen eigenlijk niet meer dienen om mensen van Heist-op-den-Berg naar de hoofdstad te vervoeren. Een reistijd van 79 minuten met een wachttijd van 29 min is geen aantrekkelijk vervoersaanbod. Andere treinen zullen dus een overbezetting krijgen", aldus Geerts, die hoopt dat de plannen nog bijgestuurd zullen worden.

Bert Provoost


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio