Beste bartender van België bij top 12 van de wereld

Begin juni werd de West-Vlaamse Hannah Van Ongevalle (24) verkozen tot de beste bartender van ons land. En nu behoort ze ook tot de top twaalf beste bartenders ter wereld.

vwh

Van Ongevalle deed mee aan de bartenderwedstrijd World Class, de grootste en meest prestigieuze cocktailwedstrijd binnen de branche. Daarvoor moest van 28 juli tot 1 augustus verschillende opdrachten uitvoeren in Schotland en Londen. Die werden vervolgens beoordeeld door gerespecteerde mixologie-experts.

Zij gaven de blondine, die samen met haar vader Jan The Pharmacy uitbaat in Knokke-Heist, een hoge score waardoor ze in de top twaalf met de twaalf beste bartenders ter wereld is geëindigd. Van Ongevalle zorgt hiermee ook voor een nationale primeur, want zij is de eerste Belgische vrouw die het zo ver schopt in deze internationale wedstrijd. Eerder behaalden Olivier Jacobs (Jigger's, Gent) en Noah Van Damme (ex-bartender L'Apereau, Blankenberge) een plekje in de top twaalf.

Slechts 49 van de 5.854 deelnemers werden geselecteerd voor de Global Final van de World Class en mochten hun creaties presenteren aan een aantal van de meest gerespecteerde namen in de bartendingindustrie.

NIET TE MISSEN