© Margo Tilborghs

Familie en schepen van Jeugd verwelkomen Nova na reddingsactie

De kinderen van KSJ Heidebloempje zijn weer thuis. Onder hen ook Nova Arnouts, het elfjarig meisje dat tijdens een zwempartijtje een driejarig meisje van de verdrinkingsdood redde in recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent. In het station van Essen werd ze alvast in de bloemetjes gezet voor haar heldendaad.

Margo Tilborghs

Nova Arnouts is lid van KSJ Heidebloempje in Essen en ging deze vakantie voor het eerst op kamp met de Rakkers naar Sint-Martens-Latem. Tijdens een zwemuitstapje naar de Blaarmeersen in Gent zag ze dat een klein meisje in nood verkeerde. Ze aarzelde geen seconde en hielp het meisje uit haar benarde situatie.

In het station van Essen verwelkomde haar grootouders, haar papa, nichtje Jill en schepen van Jeugd Helmut Jaspers (sp.a) het meisje met bloemen. Oma Jeanne is zichtbaar ontroerd door de heldendaad die haar kleindochter heeft verricht. “We werden op de hoogte gesteld door onze zoon Renaat”, vertelt Nova’s oma Jeanne. “Uiteraard waren we blij verrast. Nova is een heel lieve en zorgzame kleindochter. Ze bezorgt me tranen in mijn ogen. Zo trots ben ik. Daarom wilde ik graag hier zijn om haar te verrassen met een bloemetje en een stevige knuffel.”

Ook de opa was heel blij. “Dat onze kleindochter zoiets heeft gedaan maakt me heel trots”, zegt opa Hugo. “Vanmorgen hebben we dan ook meteen de krant gekocht en ook op de radio hoorden we het nieuws.” Nova zelf is wat overdonderd door alle aandacht die ze nu krijgt. “Zoveel belangstelling had ik nooit verwacht”, zegt het meisje. “Het is alsof ik me in een droom bevindt. Het is niet meer dan normaal dat ik dit gedaan heb. Iedereen zou dit toch doen?”

Lees meer in uw krantMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio