© IF

DNA van ex-partner teruggevonden op lichaam Daisy Vergote

Tijdens het onderzoek naar de moord op het strand van Zeebrugge is DNA van de verdachte teruggevonden op het lichaam van het slachtoffer. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het DNA van El Sayed F. (60) werd aangetroffen ter hoogte van de wurgsporen op het lichaam van Daisy Vergote (43).

De ochtend van 24 juli werd om 07.30 uur op het strand van Zeebrugge het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit de autopsie bleek dat het slachtoffer door wurging om het leven kwam. Haar 60-jarige ex-partner van Egyptische origine werd diezelfde avond in de buurt van Maldegem ingerekend. El Sayed F. blijft voorlopig zijn onschuld staande houden, maar de Brugse raadkamer verlengde vrijdagochtend zijn aanhouding met een maand.

Die verklaringen vertonen volgens het parket op talrijke essentiële punten tegenstrijdigheden. De verdachte zou steeds zijn verklaringen aanpassen aan de hand van de objectieve vaststellingen waar de speurders hem mee confronteren. Niet enkel het DNA-materiaal spreekt in het nadeel van de man die in het Nederlandse Oostburg woont. Het parket ziet in hem de enige met een objectief aanwijsbaar motief voor de moord. ‘In het recente verleden waren er ernstige relationele problemen tussen verdachte en slachtoffer. De verdachte verbleef vanaf eind 2013 gedurende verscheidene maanden in een Nederlandse penitentiaire instelling als gevolg van ernstige geweldplegingen op het slachtoffer’, klinkt het.

Het parket laat wel weten dat alle beweringen en hypotheses van de verdachte zullen onderzocht worden. In het belang van het onderzoek wordt geen verdere informatie vrijgegeven.