© BFM

Torenhoge rookpluim bij magazijnbrand in haven

Een zware uitslaande brand in het havengebied heeft donderdag voor een rookpluim gezorgd die kilometers ver te zien was. Een loods is in de as gelegd, maar er vielen geen gewonden. De brandweer bluste tot ’s avonds na.

DVD

In heel Antwerpen was de zwarte rookpluim te zien die opsteeg vanuit het bedrijf AQ, aan de Moerstraat in het havengebied. De brandweer nam geen risico’s: met zwaar materiaal, speciaal ontwikkeld voor industriebranden, kwamen de spuitgasten ter plaatse. Wegens de omvang van de vuurhaard werd de operationele fase van het rampenplan afgekondigd.

De mobiele commandopost van de brandweer, een hypermoderne autobus, kwam ter plaatse om de communicatie zo snel en vlot mogelijk te laten verlopen. Resultaat: ondanks de vlammenzee had de brandweer het vuur relatief snel onder controle. Voor de omgeving was er nooit enig gevaar geweest omdat er geen gevaarlijke producten in het magazijn lagen.

De nabije Noorderlaan moest wel een tijdje in noordelijke richting worden afgesloten zodat extra bluswater uit de Schelde kon worden gepompt. Dat had enige verkeershinder tot gevolg. Het getroffen bedrijf, AQ NV, reinigt slangen die onder meer in de scheepvaart worden gebruikt. Hoe het vuur is kunnen ontstaan, was gisteren niet duidelijk. Niemand raakte gewond.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio