© Sarah Van den Elsken

Brueghel wijkt voor breigoed

Sinds gisteren is een deel van het Osterriethhuis op de Meir ingenomen door de Nederlandse koopjesketen Boekenvoordeel. Voor minstens een half jaar gaan er boeken, dvd’s en breigoed over de toonbank. De toekomst van dit Antwerps erfgoed blijft ondertussen onduidelijk.

Wim Daeninck

Het is een beeld dat sommige Antwerpenaars toch wel even de wenkbrauwen zal doen fronsen: de statige rococogevel van het Osterriethhuis op de Meir hangt sinds donderdag vol met schreeuwerige pancardes ‘faling verkoop’. Gisteren opende de Nederlandse keten Boekenvoordeel er een filiaal waar boeken, dvd’s, spellen, brei- en speelgoed voor een prikje worden verkocht.

“Een groot deel van de waren is afkomstig van het failliete Free Record Shop”, zegt Nancy Van Cauwenbergh, verantwoordelijke voor de Belgische filialen van Boekenvoordeel. “We kochten hun stock op en zijn ook eigenaar van de naam. Die gebruiken we dan ook in onze winkel. Voor veel mensen is dat een bekend merk.”

Het Nederlandse Boekenvoordeel heeft zo’n 120 vestigingen in de Benelux, waarvan 25 in Vlaanderen. “We blijven hier zeker nog tot eind januari”, aldus Nancy Van Cauwenbergh. “Of die periode verlengd wordt, hangt af van de plannen van de eigenaar.”

Lees meer in uw krant

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio