© Wim Hendrix

Thee om langzaam te genieten

De Vietnamese Van Le heeft een missie. Ze wil het stressniveau van de Antwerpenaar laten dalen. Met haar nieuwe zaak, Vpalace in de Wolstraat, waar ze thee serveert en onder meer handgemaakte spullen verkoopt, vat ze haar onderneming aan.

De Vietnamese Van Le (44) trouwde een aantal jaren geleden met een Dendermondenaar. Na haar eerste kindje besloot ze een theewinkel te openen.

“Ik heb een tijdje een zaak gehad in Dendermonde, maar mijn klanten vroegen steeds meer naar een plaats waar ze meteen een tasje thee konden drinken”, zegt Van Le. “Ik ging op zoek naar een groter pand, en Antwerpen leek me de meest geschikte plaats daarvoor.”

Er is niet alleen thee verkrijgbaar bij Vpalace. U kunt er ook terecht voor typische Vietnamese snacks of handgemaakte spullen. “Er zijn hier heel wat handgemaakte Vietnamese spullen te vinden, zoals bijvoorbeeld sjaals en andere accessoires.

Wat Van Le vooral opvalt aan Antwerpen is dat de mensen er heel gehaast en gestresseerd rondlopen. Zij wil daar met haar zaak verandering in brengen. “Een belangrijk deel van het concept dat ik heb ontwikkeld, is dat mensen hier moeten kunnen ontspannen. Thee is niet enkel gezond, maar zorgt ook voor rust. Dat gevoel wil ik ook creëren in mijn zaak. Mensen moeten hier langzaam genieten”, legt ze uit.

Lees meer in uw krant

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio