© AFP

Sanchez en Boom fietsen in 2015 voor Astana

De Spaanse wielrenner Luis Leon Sanchez draagt volgend jaar de kleuren van het Kazachse Astana. Dat bevestigt hij vrijdag aan Biciciclismo. Ook de Nederlander Lars Boom stapt van de Nederlandse Belkinploeg over naar Astana.

De 30-jarige Sanchez wordt bij Astana, waarvoor hij in 2006 al uitkwam, ploegmaat van Tourwinnaar Vincenzo Nibali. Hij komt over van het procontinentale Caja Rural-Seguros RGA.

‘Ik ben heel blij en dankbaar dat ik van Astana en (teammanager) Alexander Vinokourov deze kans krijg’, zegt Sanchez, die wil scoren in klimklassiekers en kleinere rittenwedstrijden. ‘In de grote rondes wil ik uiteraard Nibali helpen’, aldus de Spanjaard.

Sanchez rijdt dit seizoen nog de Vuelta. Hij hoopt er een rit te winnen om zo zijn huidige ploeg Caja Rural-Seguros RGA te danken voor het vertrouwen na een moeilijke periode waarin zijn naam werd gelinkt aan dopinggebruik.

De Spanjaard won in zijn carrière onder meer twee keer de Clasica San Sebastian, vier keer het Spaans kampioenschap tijdrijden, Parijs-Nice, de Tour Down Under en vier Touretappes.

En niet alleen de Spanjaard Luis Leon Sanchez rijdt vanaf volgend seizoen voor Astana, ook de Nederlander Lars Boom verruilt de Nederlandse Belkinploeg voor de Kazachse formatie. Hij tekende een contract voor twee jaar. Dat maakte de ploeg bekend op haar website.

De ploeg maakte daarnaast de komst van Diego Rosa (Androni Giocattoli) en Davide Malacarne (Europcar) bekend.

Boom won de kasseienetappe naar Arenberg tijdens de recente Tour de France en leek op weg naar Team Sky, maar daar is dus verandering in gekomen. De 28-jarige renner wordt er vooral in het klassieke werk als kopman uitgespeeld.

Meer sportnieuws