© Patrick De Roo

Café de Tramstatie toont muurschildering

Peter Henderikx verzamelt al meer dan dertig jaar dingen die verwijzen naar bier. Dat gaat van glazen en bierviltjes tot emailplaten en een Chevrolet uit 1924. Nu heeft hij ook een reusachtige muurschildering aan de verzameling toegevoegd. Die is te zien op de beurs die op zondag 3 augustus tussen 9 en 13 uur loopt in zijn café De Tramstatie in de Liersesteenweg 13 in Emblem.

Sylvain Liekens

Peter groeide op als kind in café De Tramstatie. “Mijn ouders hadden het café in de jaren 80 verkocht maar in 1999 heb ik het weer kunnen kopen en in 2003 hebben we de zaak weer geopend.” Wie de bruine kroeg binnenkomt waant zich door een tijdsmachine teruggeflitst naar lang vervlogen tijden. Een biljart, een tapkast met koperen kranen en een glazen plaat die een café uit “Wommelghem” aanprijst plus mooie houten stoelen maken het plaatje compleet. Geen wonder dat het interieur al enkele keren gebruikt werd als decor voor filmopnamen. Ook het rokersgedeelte is een pareltje en van daaruit is de tuin zichtbaar waarin de nieuwe muurschildering is aangebracht op een scheidingsmuur.

“De schilder is bijna tachtig en wil absoluut anoniem blijven. Hij is al jaren een vriend en schilderde vroeger ook reclame schilderijen in het Sportpaleis. Nu heeft hij een beeld geschilderd van Charles de Koninck met een Excelsior. De nerven van het hout lijken zo realistisch dat je zou denken dat de tekening is aangebracht op een houten ondergrond. Op een dag of drie was de klus geklaard.”

Meer informatie vindt u op www.detramstatie.be.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio