© JHS

© rr

© rr

1 / 3

De allereerste trainer van Lukaku: “Hij viel meteen op”

Gespreksonderwerp van de dag is voetballer Romelu Lukaku. De 21-jarige spits werd voor het fabelachtig bedrag van 35 miljoen euro van Chelsea naar Everton gehaald. De jeugdvoetbaltrainer uit Niel, Erwin Wosky, denkt dezer dagen nog vaak terug aan de periode toen Romelu Lukaku zich als zesjarige knaap bij hem aanbood bij Rupel Boom.

PAUL VAN ROY

“Het moet in 1999 geweest zijn wanneer ik hem met zijn vader Roger op de eerste training zag aankomen”, lacht Erwin Wosky. “Romelu viel direct op. Hij was een kop groter dan zijn medespelers. In de matchkes scoorde hij aan de lopende band. Ouders van andere spelertjes kwamen me opzoeken en zeiden me dat het toch niet kon dat een jongen die enkele jaren ouder was dan de anderen nog bij de duiveltjes voetbalde.”

“Ik maakte de ouders er op attent dat Romelu Lukaku niet ouder was dan de anderen, maar als zesjarige fel uit de kluiten was gewassen”, zegt Wosky. “Romelu was trouwens niet alleen een goede voetballer, hij viel ook op in de omgang. Altijd beleefd, en nooit mopperen. Het was echt prettig om als trainer met zo’n voetballertje te werken.”

“Ondanks alle successen denk ik dat Romelu de sympathieke jongeling van weleer is gebleven”, benadrukt Erwin Wosky. “Twee jaar geleden was ik gaan kijken naar een jeugdtoernooi, waarin ook zijn broer, Jordan Lukaku, actief was. Romelu kwam er voor hem supporteren. Hij had me opgemerkt en direct kwam hij af. ‘Hé trainer, hoe gaat het er mee’. Ik dacht, dit is nog altijd de sympathieke Romelu die ik destijds heb getraind.”

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen – Editie Zuid

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio