© BELGA

Farid Le Fou heeft twee cellen ‘omdat frigo te veel lawaai maakt’

De beruchte gangster Farid ‘Le Fou’ Bamouhammad heeft in de gevangenis van Andenne twee cellen voor zich alleen. Reden? Zijn frigo maakt te veel lawaai.

mige

Een vakbondsman kwam met het nieuwtje naar buiten, omdat cipiers hem nu elke dag van cel naar cel moeten begeleiden. Iets wat zowel het personeel als de medegevangenen danig op de zenuwen werkt. Le Fou krijgt overigens ook dagelijks 1 uurtje waarop hij helemaal alleen op de binnenplaats mag wandelen, krijgt de fitness het hele weekend alleen ter beschikking en moet geen afspraak maken om naar de tandarts in de gevangenis te gaan.

De cipiers kondigden eerder al aan te gaan staken, moest Le Fou in hun gevangenis blijven. Die staking is nu afgewend, nadat bekend raakte dat hij ten laatste tegen 7 september weg moet zijn uit Andenne.

Le Fou werd voor het eerst veroordeeld in 1987 voor gijzeling. Enkele jaren later, in 1994, schoot hij een man dood. Later bleek dat hij een maand daarvoor nog een andere man had proberen vermoorden. In 2000 gijzelde de crimineel zijn schoonfamilie. In 2007 werd hij veroordeeld tot tien jaar cel voor de poging tot doodslag op een politieagente en de ontvoering van zijn vroegere schoonmoeder en schoonzus. Naast Andenne heeft Le Fou ook al in Vorst, Doornik, Brugge en Lantin gezeten.