© Raymond Lemmens

© rr

1 / 2

Vrienden en familie nemen afscheid van verongelukte Koen (28)

Vrienden, familie en collega’s kwamen donderdagavond samen aan de brug van het Albertkanaal in Ham om Koen Daems te gedenken. Met een pintje in de hand namen ze afscheid van de jongeman op de plaats waar hij zondag verdronk.

SOFIE VERHEYEN

Wat een gezellig avondje stappen moest worden, eindigde zondagavond in een drama. Meerhoutenaar Koen Daems (28) wilde omstreeks 23u verkoeling zoeken in het Albertkanaal. Bij het klimmen over de reling liep het echter mis. Daems gleed uit en maakte elf meter lager een doodsmak op het water. De jongeman verdronk en laat een grote leegte na bij familie, vrienden en collega’s.

Donderdagavond organiseerde de zaakvoerder van Accel, het informaticabedrijf waar Daems werkte, een pop-up afscheidsdrink voor iedereen die hem gekend had. Vijfhonderd pintjes stonden er klaar, samen met honderden bloemen om ter afscheidsgroet in het water gegooid te worden. “Met een pintje sluiten we elke vrijdagavond de werkweek af. Dat was iets wat Koen heel graag deed”, zegt Marc De Swaef, zaakvoerder van Accel. “Daarom willen we ook op die manier afscheid nemen, op de plek waar hij het laatst geweest is. Via Facebook hebben we iedereen uitgenodigd. We hopen dat alle pintjes op zijn straks.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – Editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio