© GMax

Breuk tussen Westerlo en MacDonald wellicht definitief

Het is zo goed als zeker dat Sherjill Macdonald en Westerlo eerstdaags scheiden. Zijn afwezigheid op de trainingen de jongste dagen verklaart veel, maar niet alles. Persoonlijke problemen en een gebrek aan motivatie om honderd procent fit te geraken zijn de voedingsbodem van de nakende breuk.

Bart Obbels

Het botert al heel het seizoen niet tussen MacDonald en Westerlo. Bij de start van de voorbereiding had hij conditioneel een grote achterstand. Vorige week dinsdag in de oefenpot tegen Houtvenne kreeg hij van trainer Van Wijk een ultieme kans om te tonen dat hij klaar was voor de openingswedstrijd tegen Lokeren, maar hij kreeg opnieuw een onvoldoende. ‘s Anderendaags kwam hij een uur te laat op de training en miste de tactische bespreking van de match tegen Lokeren. Trainer Van Wijk gaf hem geen sanctie – hij geeft trouwens nooit boetes – maar gaf hem specifieke trainingsopdrachten, wat door Macdonald als een straf werd Macdonald als een straf werd geïnterpreteerd, waardoor zijn frustratie nog toenam.

Vrijdag volgde een nieuwe aanvaring toen uit een conditietest bleek dat Macdonald niet fit was en zaterdagmorgen bleek dat Macdonald niet fit was en zaterdagmorgen kwam hij alweer een halfuur te laat op de training.

Toen hij over een blessure jammerde en de opdracht kreeg om te fietsen in plaats van te trainen, vertrok hij onmiddellijk en zonder toelating naar huis. Zaterdag zou hij dan na het eten van mosselen ziek geworden zijn, waardoor hij ‘s avonds niet op de match verscheen en zondag en maandag zijn kat naar de training stuurde.

Transfer?

Hoewel dit heel onwaarschijnlijk is, hoopt Westerlo zijn spits, die nog een contract heeft tot 2017, voor een aardige som van de hand te doen om dan een vervanger te halen. Manager Herman Wijnants heeft het laatste woord.

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws