"Alle verenigingen helpen dit weekend mee"

"Alle verenigingen helpen dit weekend mee"

Print
In Zonderschot vieren ze vanaf vrijdag hun 65ste Vlaamse Kermis. Traditioneel komt heel het dorp komt buiten om te verzamelen aan de basisschool. Alle verenigingen dragen hun steentje bij. Aan de feesteditie werken ook heel wat nieuwe mensen mee.

Honderden vrijwilligers zetten zich van vrijdag tot zondag in om van de 65ste Vlaamse Kermis een succes te maken. Zonderschot mag dan maar een dikke duizend huizen groot zijn. Toch zal er dit weekend veel volk op de been zijn. "Iedereen van het Zonderschot is opgegroeid met deze Vlaamse Kermis. Het is hét evenement van het jaar waar jong en oud samenkomt. De mensen uit ons gehucht hangen nog heel goed aan mekaar en bijna iedereen zit in verenigingen", vertelt Rikke Heremans van het bestuur.

Sinds dit jaar zijn er heel wat nieuwe krachten in dat bestuur gekomen. Die vernieuwde organisatieploeg is er gekomen na een oproep. "Er is een oproep gekomen om te vragen wie nog wilde helpen om het mee te organiseren. Want zonder extra hulp zou het evenement vermoedelijk afgebouwd moeten worden, werd gezegd. We hebben dan met een man of zeven beslist om ons hier mee achter te zetten. We zijn leden van de vzw Bochizon, die de komende jaren de bouw van de chirolokalen op zich zal nemen", vullen Wim Lambrechts en Kirsten Vandeperre aan.

Om tijdens de Vlaamse Kermis zelf mee te helpen zijn er gelukkig heel veel helpende handen. Mensen van de KWB, de Chiro, Ziekenzorg, Landelijke Gilde enzovoort steken een handje toe. "We hebben honderden helpende handen nodig om het restaurant en alle activiteiten te bemannen. In totaal werken mensen van bijna twintig verenigingen mee. Alle verenigingen van het dorp helpen mee."

En omdat het hele dorp mee helpt, mag ook het hele dorp mee genieten van de opbrengst. "Met de opbrengst van de kermis worden investeringen gedaan waar heel de parochiegemeenschap wel bij vaart. Zo zijn er in het verleden al tafels en stoelen aangekocht die Zonderschotse verenigingen kunnen gebruiken bij grote evenementen. Ook wordt er vaak materiaal voor de kerk en de zalen aangekocht."

Het hele weekend wordt er duchtig gefeest. Zaterdag is er onder andere kaartspel en casino-avond. Zondag is er koers, restaurant, kermisfuif, kinderkramen, bierproeverij, enzovoort. Zondag is er een optreden van de Heistse zanger Wim Ceulemans, die zijn nieuwe show De Terugweg brengt. Ook is er een kubbtornooi e en country dance. Het volledige programma staat op www.zonderschot.be.

Foto Dirk Vertommen

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio