© REUTERS

Minstens 24 mensen omgekomen bij gasexplosie in Taiwan

Bij meerdere gasontploffingen in Kaohsiung in het zuiden van Taiwan zijn minstens 24 mensen omgekomen en meer dan 270 gewond geraakt. Dat heeft Chen Chu, de burgemeester van de stad, donderdag bekendgemaakt.

dgs,

De explosies sloegen enorme gaten in de straat, meldt een lokale tv-zender.

'Volgens onze eerste inschattingen, bevatte het ontsnapte gas propaan', zei de minister van Economische Zaken Chank Chia-juch op een persconferentie in Taipei.

Op de plaats van de feiten zijn duizend hulpverleners en reddingswerkers op zoek naar overlevenden.

Tienduizenden gezinnen zaten na de explosies zonder stroom of gas, liet de lokale overheid weten.

Er zijn nog heel wat mensen vermist, waaronder enkele vertegenwoordigers van de stad die ter plaatse waren gekomen net na de feiten.

Chen Chu, burgemeester van Kaohsiung, zei dat heel wat petrochemiebedrijven pijplijnen in het Chian-Chen gebied, waar de ontploffingen zijn gebeurd, hadden lopen. In deze regio zijn zowel industriële als residentiële gebouwen gevestigd.

De Taiwanese president Ma Ying-jeou drukte zijn medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers en beloofde dat de pijplijnen van petrochemiebedrijven die in stedelijk gebied lopen, gecontroleerd zullen worden als gevolg van het ongeluk.

Inferno in Taiwan na gasexplosies

Bij een reeks gasexplosies in Kaohsiung, in het zuiden van Taiwan, zijn zeker 24 doden en 270 gewonden gevallen. Er zijn ook nog heel wat vermisten. Duizenden hulpverleners zijn ter plaatse nog op zoek naar mogelijke overlevenden.