© GVA

Bevelse chiroleiders helpen agenten om boef te vangen

Twee chiroleiders uit Bevel hebben op kamp de arm der wet een handje toegestoken. Ze overmeesterden een man die op de vlucht was voor de politie en leverden hem in.

Bert Provoost

De rakkers van de Chiro van Bevel zijn net terug van het kamp in het Oost-Vlaamse Berlare. Hun aanwezigheid ging daar niet onopgemerkt voorbij. “Toen we dinsdag klaarstonden om te gaan zwemmen in een meer, kwam er in eens een kerel op ons afgelopen. Hij klom over een omheining en er zaten zes politiemannen achter hem. Ze riepen dat we hem moesten tegenhouden. Dat hebben we dan maar geprobeerd”, vertelt Thomas Van den Eynde, die samen met Camiel De Clercq het kamp als leider begeleidde.

“Ik ben er dan achter gelopen en heb hem op de grond geduwd. Camiel is op hem gaan zitten. Daarna zijn we er met twee gaan op liggen zodat hij zeker niet meer weg kon. De politie was ondertussen bezig om zelf ook over de omheining te klimmen. De man vroeg nog dat we hem niet zouden laten gaan, maar dat hebben we uiteraard niet gedaan. Na een tweetal minuten was de politie er om ons af te lossen.”

Eén vraag stellen ze zich nog. “De politie wilde ons niet zeggen om wie het ging. We weten dus niet wie we hebben ingeleverd. Jammer, want zonder ons was hij waarschijnlijk kunnen ontsnappen.” Dan maar een telefoontje naar de politiezone Berlare-Zele. “We zijn de Chiro dankbaar voor hun inzet. Of het een kruimeldief of een crimineel was? We kunnen het helaas niet zeggen. Het gaat nog om een lopend onderzoek dus geven we geen informatie”, klinkt het.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio