Elfjarige Nova redt driejarig meisje

Elfjarige Nova redt driejarig meisje

Print
Essen - Nova Arnouts uit Essen is pas elf jaar, maar ze heeft een heldendaad verricht waarop ze trots mag zijn. Tijdens een zwempartijtje heeft ze een driejarig meisje van de verdrinkingsdood gered in recreatiedomein de Blaarmeersen in Gent. Wie het kleine meisje is, weet niemand. Omdat alles goed afliep, maakte de badmeester geen melding van het voorval.

Nova Arnouts is lid van KSJ Heidebloempje in Essen. Deze vakantie ging ze voor het eerst op kamp met de Rakkers naar Sint-Martens-Latem. Tijdens een zwemuitstapje naar de Blaarmeerse in Gent zag ze dat een klein meisje in nood verkeerde. Ze aarzelde geen seconde en hielp het meisje uit haar benarde situatie.

"We maakten een daguitstap naar de Blaarmeerse", zegt leider Hans Boden. "Nova en haar vriendinnetjes bevonden zich in het water. Toen ze een kindje in nood zag, is ze er naartoe gezwommen om het meisje te helpen. Voor ons is ze een held. We zijn ontzettend trots op haar."

Nova zelf blijft er heel rustig onder. Wat ze gedaan heeft, vindt ze de normaalste zaak van de wereld. "Toen ik de badmeester op zijn toeter hoorde blazen, zag ik het kleine meisje enkele keren ondergaan. Alleen haar handjes waren nog boven water. Ik was een meter of zes van haar vandaan. Ik ben onder water gedoken en heb haar bij haar beentjes vastgegrepen en naar boven geduwd. Dan heb ik haar naar het strand getrokken. Het kindje huilde en moest heel erg hoesten van al het water dat ze had binnengekregen. De redder is toen naar ons toegekomen en heeft het meisje opgevangen. Hij heeft me tot twee keer toe bedankt. Ondertussen was ook de mama van het meisje erbij gekomen. Ik ben nog even blijven kijken, maar toen ik zag dat het weer beter ging met het kindje ben ik weggegaan."

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen
 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio