Nibali wint na-Tourcriterium van Lommel

Foto: BELGA

Nibali wint na-Tourcriterium van Lommel

Print

Tourwinnaar Vincenzo Nibali (Astana) heeft woensdag het negende natourcriterium van Lommel gewonnen. De 29-jarige ‘Haai van Messina’ haalde het in de sprint met twee van thuisrijder Johan Vansummeren. Derde werd de Italiaan Matteo Trentin.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het was Johan Vansummeren die samen met Kevin Hulsmans al in de zesde ronde de debatten opende. De twee draaiden de gashendel vol open en meteen was de trend gezet voor een boeiend en, een door zowat 16.000 toeschouwers gesmaakt natourcriterium. Vansummeren en Hulsmans werden weer ingelopen, waarna slag om slinger gedemarreerd werd. In de slotfase ging Hulsmans opnieuw aan de haal. Hij kreeg Kenneth Vanbilsen mee, maar ook zij zongen het niet uit tot het einde. Het sein dan voor Vansummeren om opnieuw te gaan versnellen. Geletruidrager Vincenzo Nibali zag meteen de ernst van de situatie in en glipte mee met de Lommelnaar. Niemand was nog bij machte de kloof naar die twee vluchters te dichten. In de sprint was Nibali, goed voor vier ritzeges, maar bovenal eindlaureaat van de 101e Tour de France, te snel voor Vansummeren. Trentin, in de Tour winnaar van de zevende rit tussen Epernay en Nancy, vervolledigde het podium.

Nadat Nibali maandag, een dag na zijn zegetocht door Parijs, genoegen moest nemen met de tweede plaats in Aalst, boekte hij in Lommel zijn tweede zege op rij in een natourcriterium. Dinsdag won hij in het Nederlandse Stiphout. Donderdag staat Nibali in Herentals aan de start.

Meer sportnieuws