Politie paradeert mee in stoet van Antwerp Pride

De parade van de Antwerp Pride in 2012 Foto: Belga

Politie paradeert mee in stoet van Antwerp Pride

Print
Antwerpen -

De politie van Antwerpen wil tijdens de Antwerp Pride meer dan ooit aanwezig zijn in het straatbeeld. Een vijtiental agenten zal op zaterdag 9 augustus zelfs meestappen in de parade van het holebi-evenement.

Van 4 tot 10 augustus strijkt de jaarlijkse Antwerp Pride neer in onze stad. Door aanwezig te zijn tussen de festiviteiten wil de Antwerpse politie een duidelijk signaal geven aan de deelnemers, de bezoekers, het eigen politiepersoneel en andere diensten. “De politie is er voor de hele gemeenschap, ongeacht vermeende seksuele voorkeur, achtergrond of origine”, zegt korpschef Serge Muyters.

Politie paradeert mee

Een vijftiental politiemensen zullen vrijwillig in uniform meestappen in de parade op zaterdag. Samen met de Antwerpse politie zullen in de parade ook mensen meelopen van de Nederlandse politie en de Rainbowcops.

Volgens de politie zijn er in onze maatschappij nog steeds een hele hoop haatmisdrijven ten aanzien van holebi’s, die niet worden aangegeven. Daarom voert de politie tijdens de Antwerp Pride actief campagne. In een folder wordt meer informatie gegeven en de politie staat tijdens het hele gebeuren ter beschikking.

.

Nu in het nieuws