Standard raakt niet voorbij Panathinaikos

Foto: PN

STANDARD - PANATHINAIKOS: 0 - 0

Standard raakt niet voorbij Panathinaikos

Print
Standard is er niet in geslaagd in eigen huis een gunstige uitgangspositie te veroveren in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Tegen het Griekse Panathinaikos werd het 0-0 op Sclessin. Volgende week moeten de Rouches naar Athene.

Vijf dagen na de competitiestart opende Standard zijn Europese campagne al. De Rouches moesten thuis een gunstige uitgangspositie afdwingen tegen Panathinaikos, om volgende week in Griekenland een ticket voor de laatste voorronde van de Champions League af te kunnen dwingen. Bij Standard kwam Rode Duivel Laurent Ciman in de ploeg. Hij nam de plaats in van younster Lumanza. Zo bouwde coach Guy Luzon toch wat zekerheid in na de winstpartij tegen Charleroi. Voor de rest brengt de Israëliër de verwachte namen met Texeira achterin, Marquet naast Ciman én de waarschijnlijk vertrekkende Ezekiel in de spits. Aanwinst Tony Watt stond niet op het wedstrijdblad.  Bij Panathinaikos zat Viktor Klonaridis, de 22-jarige Belgische aanvaller met Griekse roots, zoals verwacht op de bank. Spitsen van dienst waren Marcus Berg, ex-PSV en Hamburg, en Petric.

In de eerste helft was Standard beter dan de Grieken, maar het wist de (kleine) kansen niet af te maken. De Rouches drukten van bij het begin van de match en gingen resoluut op zoek naar een doelpuntje. Eerst stond het vizier van Mujangi Bia niet op scherp, later kreeg ook Igor De Camargo de bal niet voorbij doelman Kotsolis. Aan de overzijde rateerde Berg een volley en schoot Nano op Kawashima. Net voor rust had scheidsrechter Carlos Gomez de bal op de stip kunnen leggen nadat Ezekiel foutief gestuit werd aan de rand van de zestien, maar de zwak fluitende Spanjaard gaf een vrije trap.

Na rust waren de Grieken plots de betere ploeg. Gorden Schildenfeld kreeg een grote kans, maar mikte op de lat. Even later bracht doelman Eiji Kawashima redding op een uitstekende poging van Zeca. In blessuretijd miste Ezekiel de kans om Standard alsnog de zege te schenken. De beslissing moet volgende week in Athene vallen.

Hoogtepunten:

1' - Nano zet zich achter de bal bij een vroege hoekschop en krult het leer in het pak. De Camargo kopt het gevaar weg.

4' -  Carcela gaat op wandel en schudt wat Grieken af. Hij laat zich dan ostentatief vallen. De Spaanse ref trapt er niet in en laat gewoon doorspelen.

6' - Prima voorzet van Mujangi Bia en subtiel hakje van De Camargo. Ezekiel kan net niet bij de bal.

12' - Ezekiel is veelvuldig aanwezig in de beginfase. De Nigeriaan wil duidelijk in schoonheid afscheid nemen van het Luikse publiek.

20' - Eiji Kawashima heeft nog geen bal moeten pakken. De doelman heeft wel geluk dat een halve omhaal van Berg net naast gaat. Prima voorzet van de Kroaat Petric.

22' - Na een felle tackle van Tassos Lagos blijft de Marokkaanse Belg liggen. De middenvelder heeft verzorging nodig. Voorlopig houdt de Spaanse ref de kaarten op zak.

26' - Van Damme haalt de achterlijn en vuurt dan een strakke voorzet af. Doelman Kotsolis gaat goed plat voor de glijdende Ezekiel.

27' - Na een lichte tik krijgt Mujangi Bia de eerste gele kaart van de partij. Jelle Van Damme begrijpt er niets van en laat dit dan ook merken aan ref Gomez.

29' - Ferme knal van Nano en de Japanse goalie moet voor het eerst de handen uit de mouwen steken. De corner levert niets op.

30' - Ezekiel wordt in de grote rechthoek neergetikt door Mendes da Silva. De Nigeriaan valt wel in het strafschopgebied. Scheidsrechter Gomez legt de bal buiten de zestien. De vrije trap levert geen gevaar op.

35' - De Camargo wordt diep gestuurd en haalt dan in één tijd uit. De Griekse doelman Kotsolis duwt de bal in corner. De stilstaande fase levert niets op.

40' - Jelle Van Damme van Standard krijgt geel. De linksachter komt te laat en maait Zeca naar. Terechte gele kaart voor de kapitein.

42' - Carcela trapt op doel en zijn schot verdwijnt via de voet van Schildenfeld in corner. Alleen heeft de ref dit niet gezien en zo mag Standard de hoekschop vergeten.

44' - Een snelle ingooi van Damme en Mujangi Bia kan met links op doel trappen. Ook nu staat het vizier niet op scherp.

48' - Prima doorsteek van youngster Marquet naar Ezekiel maar de Nigeriaan kraakt zijn schot. De spits werd voor buitenspel afgevlagd.

49' - Laurent Ciman krijgt geel. De WK-ganger trekt Petric neer aan de rand van de zestien. De Spaanse ref Gomez trekt geel voor Ciman.

52' - Een mislukte voorzet van Zeca dwarrelt bijna in doel maar Kawashima bokst de fladderbal uit zijn doel.

56' - Een heet standje voor de kooi van de Rouches. Petric komt voor het doel van Kawashima maar twijfelt iets te lang en zo kan de Japanner de bal keren. 

63' - Geluk voor Standard. Schildenfeld haalt pardoes uit en de bal spat uiteen op de lat. De rebound wordt door Petric naast gekopt.   

67' - Eindelijk steekt de thuisploeg de neus nog eens aan het venster. Stam zet voor en De Camargo probeert het met een halve omhaal. Het leer zoeft een half metertje naast.

71' - De Camargo was er dicht bij na een voorzet van Mujangi Bia maar zijn knal wordt door de Griekse goalie gered. De corner van Stam is slecht getrapt en levert niets op.

75' - Na vermeend handspel van Arslanagic mag Nano een vrije trap nemen aan de rand van het halve maantje. De bal van de Spanjaard zeilt hoog over.

79' - Vuile fout van de Zweed Berg op Teixiera. Eerder had de Portugees de ex-speler van PSV al een oplawaai gegeven.

80' - Nauwelijks een minuut na zijn gele kaart maakt de Zweed opnieuw een domme overtreding. De Spaanse ref durft geen rood te geven aan de aanvaller. Gomez fluit geen al te beste match en is zeker geen thuisfluiter.

85' - Wissel bij Panathinaikos, de Belgische Griek Viktor Klonaridis komt in de plaats van Abdul Ajagun. De spits krijgt nog wat speelminuten.

85' - Meteen levert de jongeling Klonaridis zijn visitekaartje af. Hij trapt een afvallende bal op doel maar het leer gaat over en naast.

88' - Klonaridis krijgt de bal aan de rand van de zestien maar mikt het leer opnieuw over het kader. De Rouches zijn nergens in de tweede helft.

90' - Ezekiel mag op doelman Kotsolis af maar wacht iets te lang om af te ronden. Koutroubis keert terug en tikt de bal vakkundig weg. Dit was de kans voor de kwieke Nigeriaan. 

Ontdek hier de opstellingen en wedstrijdinfo!

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Meer sportnieuws