© Photo News

Nederlander Stefan de Vrij tekent voor vier jaar bij Lazio

De Nederlandse international Stefan de Vrij zet donderdag in Rome zijn handtekening onder een contract voor vier jaar bij Lazio. De Italiaanse club heeft woensdag de laatste formaliteiten van de transfer afgerond. Feyenoord ontvangt naar verluidt zo’n 8 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger, wiens contract in De Kuip nog 1 jaar doorliep.

De Vrij wordt donderdag rond het middaguur gepresenteerd in Rome. De 19-voudig international maakte op het WK in Brazilië een uitstekende indruk en werd op basis van de statistieken zelfs uitgeroepen tot beste verdediger van het toernooi. ‘Lazio liet echt blijken dat ze me graag wilden hebben en ik ben heel blij dat ik deze stap maak’, zei De Vrij. ‘In Italië hoop ik een nog completere verdediger te worden. Ik ga daar tegen spitsen van wereldniveau spelen, daar ligt een mooie uitdaging. Met deze stap komt er een einde aan lange periode bij Feyenoord. Ik ben trots dat ik zo lang deel heb uitgemaakt van zo’n grote club met een geweldige achterban.’

De Vrij speelde vanaf zijn 10e voor Feyenoord. In het seizoen 2009-2010 debuteerde hij in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 135 competitiewedstrijden voor Feyenoord. Onder bondscoach Louis van Gaal maakte hij twee jaar geleden zijn debuut in het Nederlands elftal. De Vrij blonk deze zomer uit op het WK. Hij maakte in de groepswedstrijd tegen Spanje (5-1) zijn eerste interlandtreffer en pakte met Oranje de bronzen medaille.

Meer sportnieuws