Usain Bolt ontkent minachting voor Gemenebestspelen

Foto: Photo News

Usain Bolt ontkent minachting voor Gemenebestspelen

Print

De Jamaicaan Usain Bolt heeft woensdag ontkend dat hij negatieve opmerkingen zou hebben geuit aan het adres van de Gemenebestspelen. In een interview met de Britse krant The Times zou de 27-jarige sprinter gezegd hebben dat de Gemenebestspelen ‘niet veel soeps waren’ en dat hij ‘de Olympische Spelen veel leuker vond’.

‘Ik las het artikel deze ochtend en wil de journalisten vragen om geen leugens te gebruiken om meer kranten te verkopen’, tweette de zesvoudige olympische kampioen woensdag.

 

 

Later op de dag, toen Bolt werd gevraagd wat hij van de Gemenebestspelen vond, antwoordde de sprinter: ‘Ik vind ze geweldig’.

Maar Angus Macleod van The Times gaf ondertussen aan dat zijn krant ‘100 procent waarheidsgetrouw bericht heeft’. De man meldde op Twitter dat de volledige verklaringen van de sprinter donderdag gepubliceerd zullen worden in de krant.

Bolt, die enkel meedoet in de 4x100 meter, is één van de blikvangers op de Gemenebestspelen. Eerder haakten toppers als Yohan Blake en Mo Farah af.

‘Zijn tweet zegt alles’, aldus Jackie Brock-Doyle, de woordvoerder van de Gemenebestspelen. ‘Hij werd vandaag wakker en geloofde niet wat hij gisteren gezegd had.’

Ook de manager van Bolt, Ricky Simms, bestempelde de berichtgeving van de krant ondertussen al als ‘onzin’. ‘De sfeer die in en rond de stadions heerst is fantastisch. Ik geloof niet dat Usain het tegenovergestelde zou hebben beweerd.’

Meer sportnieuws