Nederlands tv-spelletje ‘Lingo’ stopt na 25 jaar

Nederlands tv-spelletje ‘Lingo’ stopt na 25 jaar

Print

In Nederland is het populaire spelletjesprogramma 'Lingo' vanaf eind september na 25 jaar niet meer op televisie te zien. De show verdwijnt van Nederland 2 wegens tegenvallende kijkcijfers. Dat heeft AVROTROS woensdag bekendgemaakt.

Begin dit jaar verplaatste de dagelijkse uitzending van het woordspel van Nederland 1 naar Nederland 2 omdat 'De wereld Draait Door' naar het eerste net verhuisde. 'Na deze verschuiving heeft de vaste kijker het programma helaas niet goed weten te vinden', luidt het.

Remco van Leen, directeur van AVROTROS, laat weten dat het voor hem een optie zou zijn de tv-show terug te brengen naar Nederland 1 op een ander tijdstip. Daarover is de omroep in gesprek met de NPO. Ook wordt gesproken over een speciale serie in de zomermaanden.

'Lingo' vierde begin dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Op 5 januari 1989 was de eerste aflevering op de buis, onder leiding van presentator Robert ten Brink. Het spelletje is tot eind september nog elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag om 18.25 uur te zien op Nederland 2.

Nu in het nieuws