© JHS

Foorkramers willen (tijdelijk) verhuizen naar Ledeganckkaai

Een nieuwe episode in het hachelijke Sinksenfoordossier. Steeds meer wordt duidelijk dat de gedroomde nieuwe locatie van de foorkramers, de Mexiconatie, nog geen optie voor binnenkort zal zijn. Dat meldt ATV.

Het Antwerpse stadsbestuur wil de Sinksenfoor verhuizen van de Gedempte Zuiderdokken naar Spoor Oost in Borgerhout. Dat zien de foorkramers absoluut niet zitten en na enkele acties ging de stad schoorvoetend toch op zoek naar andere opties.

De Mexiconatie op de zuidelijke Kaaien leek een interessante piste, maar steeds meer blijkt dat de kaaimuren niet stevig genoeg zijn. Waterwegen & Zeekanaal doet momenteel nog onderzoeken naar de stabiliteit, maar mogelijk zal het wachten worden tot na de versteviging van de kaaimuren eer de Sinksenfoor er naartoe kan verhuizen.

In tussentijd zien de foorkramers wel heil in de Ledeganckkaai. Op die plek, vlakbij de Mexiconatie worden momenteel de festivals Summerfest en Laundry Day georganiseerd. Over enkele jaren verschijnt daar een nieuwe woonwijk, maar de locatie kan wel fungeren als tussentijdse optie.

Nu in het nieuws