Stationsstraat krijgt definitief 'Perron 87'

Foto: Sophie Pycke

Stationsstraat krijgt definitief 'Perron 87'

Print
Sint-Niklaas - Perron 87, de popupwinkel die kunst en mode naast elkaar zet, krijgt een defintief verlengstuk. De winkel opent opnieuw vanaf midden augustus en zal nu blijven.

“Schone winkels duren niet lang”, dat was het uitgangspunt van Perron 87 toen het in september vorig jaar in het leven werd geroepen door Carl Timmermans en zijn echtgenote Sabine Bauwens. De pop-upwinkel moest vooral fungeren als optimistische aanklacht tegen de leegstand in de straat en het cynisme waarmee menig Sint-Niklazenaar de toen net gerenoveerde winkelstraat aanschouwde. 

Het onverwacht grote succes van alternatieve winkel annex kunstgalerij deed het kortetermijnbestaan steeds onlogischer lijken. Nadat onder anderen cartoonist Karl Meersman er een selectie van zijn werk tentoonstelde, werd het voor Timmermans al snel duidelijk dat een definitief einde van zijn Perron de Stationsstraat tekort zou doen. Bedoeling is dat de pop-upwinkel wordt omgevormd naar een volwaardig en langdurig concept. “De opzet van Perron 87 blijft dezelfde”, zegt Carl Timmermans. “Ik wil opnieuw een balans vinden tussen kwaliteitsvolle producten die in een beperkt aantal worden aangeboden en hoogwaardige expo’s.” 

Volgens Timmermans zit de vernieuwde Stationsstraat op de goede weg, maar moeten nieuwe projecten de positiviteit nog verder aansporen. “De mensen springen hier graag even binnen om de sfeer te proeven, om rond te snuisteren, om mooie en hippe dingen te kopen. We geven iets anders dan een gewone winkel. Hier krijg je niet alleen door het aanbod een fijn gevoel, maar je ontdekt als klant ook producten die je elders niet vindt. En net zulke initiatieven heeft de Stationsstraat nodig om er volledig bovenop te komen. De straat is aan een heropleving bezig, dat kunnen zelfs de meest volhardende cynici niet ontkennen, maar we zijn er nog niet.” 

Perron 87 opent midden augustus opnieuw de deuren. 

 

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio