Meisje (10) met bommengordel opgepakt in Nigeria

Kleren en materiaal van slachtoffers van een bomaanslag in Kano, Nigeria Foto: AFP

Meisje (10) met bommengordel opgepakt in Nigeria

Print

De Nigeriaanse ordediensten hebben dinsdag drie vermoedelijke leden van de terreurgroep Boko Haram opgepakt, onder wie een tienjarig meisje met een explosievengordel. Dat heeft de woordvoerder van de Nigeriaanse regering woensdag laten weten.

De arrestatie vond plaats in Katsina, dat naast de stad Kano in het noorden van het land ligt. In Kano pleegden verschillende vrouwen op een week tijd vier zelfmoordaanslagen.

De Nigeriaanse groep terroristen hebben dit weekend nog de echtgenote van de Kameroense vicepremier ontvoerd en drie anderen om het leven gebracht.

In de afgelopen zes maanden heeft Boko Haram minstens 2.053 mensen gedood in Nigeria, volgens Human Rights Watch. Sinds januari vonden veertien explosies plaats die voor 432 burgers een dodelijke afloop kenden. De bomaanslagen vonden vooral plaats op drukke plekken, zoals markten of plaatsen waar mensen naar sportwedstrijden kijken.

Opgericht in 2002, ijvert Boko Haram sinds 2009 gewapenderhand voor een islamitische staat in het noorden en oosten van Nigeria.

.

Nu in het nieuws