Van Horebeek en Strijbos uitdagers van Cairoli in Lommel

Jérémy Van Horebeek Foto: avt

Van Horebeek en Strijbos uitdagers van Cairoli in Lommel

Print

De Grote Prijs motorcross van België in de MXGP-klasse, die zondag plaatsvindt in Lommel, belooft een duel te worden tussen de Italiaanse WK-leider Antonio Cairoli (KTM), Jérémy Van Horebeek (Yamaha) en Kevin Strijbos (Suzuki). Beide Belgen toonden afgelopen weekend immers hun goede vorm door eerste en tweede te worden in de GP van Tsjechië.

Door het forfait van Clément Desalle (Suzuki), die door een gebroken handwortelbeentje een kruis moet maken over de rest van het seizoen, lijken Cairoli, Van Horebeek en Strijbos de grootste kanshebbers te zullen worden op de zege in Lommel. Voor de Italiaan, die een tweede verblijf heeft in de regio, heeft het zanderige parkoers alvast geen geheimen.

Vorig jaar won Desalle de Grote Prijs van België in Bastenaken. Daar was Cairoli in 2012 de beste. In Lommel was Cairoli in 2010 en 2011 winnaar.

In de MX2 wordt een open strijd verwacht door de afwezigheid van de Nederlandse werelkampioen Jeffrey Herlings (KTM), die op 21 juni zijn bovenbeen brak. Ondanks zijn blessure kunnen de Nederlandse fans zich echter optrekken aan de terugkeer van jongeling Glenn Coldenhoff, die in 2015 de overstap maakt naar de MXGP. Coldenhoff scheurde in mei de ligamenten van zijn linkerknie.

De strijd om de wereldtitel in de MX2-klasse ligt door de blessure van Herlings opnieuw open. Er vallen nog 150 punten te verdienen en dus kunnen zowel Jordi Tixier (op 102 punten) en Romain Fèbvre (op 141) de Nederlander nog van de troon stoten.

Meer sportnieuws