© BELGA

Personeel gevangenis Merksplas staakt nog zeker tot vrijdag

De sociale partners binnen de gevangenis in Merksplas hebben een nieuw voorstel opgesteld om een oplossing te vinden voor de personeels- en vakantieproblemen in de instelling. Vrijdag wordt opnieuw gestemd. Tot dan duurt de staking die vorige week dinsdag uitbrak voort.

Vakbonden en directie zaten woensdag sinds 13.00 uur samen en kwamen

omstreeks 17.00 uur opnieuw naar buiten. “Er zijn een aantal punten op papier gezet”, zegt

ACOD-afgevaardigde Ronny Broeckx. “Hier en daar zijn er al een aantal verbeteringen, maar het is aan het personeel om te beslissen, of dat voldoende gaat zijn.”

Vrijdag zal het voorstel door de gevangenisdirecteur en de regionale directeur zelf worden toegelicht. Daarna volgt een stemming, waarbij een tweederde meerderheid nodig is om het te kunnen verwerpen. Minstens tot aan de stemming wordt er voortgestaakt.

Personeelstekort

In de gevangenis is er een personeelstekort, waardoor het totale aantal uitstaande vakantiedagen tot 12.000 is opgelopen. Over het huidige voorstel werd geen verdere uitleg gegeven.

Maandag werd nog een aantal breekpunten opgegeven, zoals dat rustdagen gegarandeerd worden en dat het personeel binnen de drie dagen moet kunnen weten of ze een verlofdag kunnen opnemen.

Nu in het nieuws