Pier van Eastbourne staat in brand

Print

In de Engelse badplaats Eastbourne is woensdag brand uitgebroken op de beroemde pier. De pier is een toeristische trekpleister in Engeland.

Volgens het ITV News kreeg de brandweer om 16.13 uur Belgische tijd de verwittiging dat er brand was uitgebroken op de pier. Zes brandweerwagens en zestig brandweerlieden bestrijden de vuurzee, terwijl ook de kustwacht en zeereddingsdienst assistentie verlenen.

De pier en omgeving is geëvacueerd. Niemand is gewond geraakt, bevestigde een woordvoerder van de hulpdiensten aan de krant Eastbourne Herald. De brandweer vermoedt dat de brand achter een houten muurpaneel in de speelhal is ontstaan.

‘We bidden dat de brandweer zo veel mogelijk van het gebouw kan redden’, citeert de BBC gemeenteraadslid Philip Ede. De pier is in de jaren zeventig van de negentiende eeuw gebouwd. Vandaag zijn er een aantal cafés en een nachtclub.

Het is niet de eerste keer dat een Engelse pier afbrandt. In 2010 is de pier van Hastings bijna volledig vernield door een brand. In 2003 brandde de West Pier in Brighton af.

.

Nu in het nieuws