Brit krijgt 3.000 euro van energiebedrijf ondanks onbetaalde rekeningen

Foto: Archiefbeeld

Brit krijgt 3.000 euro van energiebedrijf ondanks onbetaalde rekeningen

Print

De Brit Barry Payling heeft 3.000 euro gekregen in een rechtszaak tegen de energiegigant Npower. Payling klaagde de firma aan wegens ‘pesterijen’.

Paylings lijdensweg begon in 2013 toen huurders uit zijn appartement trokken en daarbij een onbetaalde energiefactuur van 450 Britse pond achterlieten. Paylings kreeg daarop de ene na de andere herinneringsbrief en zelfs het bezoek van deurwaarders, maar de man weigerde halsstarrig rekeningen te betalen die niet van hem waren. Paylings was al dat gebel ondertussen zo beu dat hij naast het niet betalen van de rekeningen een vergoeding van 80 dollar vroeg voor alle leed.

Npower weigerde aan die vraag toe te geven, waarop de man besloot naar het gerecht te trekken. De rechter achtte Payling in z’n recht en gaf hem zelfs een schadevergoeding van 450 pond om het leed te dekken. Allemaal goed en wel dacht de man, tot hij enkele dagen later een brief van de energiemaatschappij vond waarin stond dat hij hen 450 pond schuldig was, en dat de zaak diezelfde dag nog voorkwam. “Ik had een belangrijke jobopdracht opstaan, die ik moest annuleren om naar het gerecht te trekken. Daar kreeg ik te horen dat Npower de aanklacht de dag voordien had ingetrokken en er geen zaak meer was. Ik was die pesterijen van hen zo beu, dat ik besloot hen opnieuw voor de rechter te dagen.”

En dat deed de man. De rechter vond het gedrag van Npower beneden alle peil en besloot Paylings schadevergoeding op te trekken naar 3.000 pond. Toen het energiebedrijf ook nu weer weigerde te betalen, schakelde Payling de deurwaarder in. Het geld kwam uiteindelijk op Paylings rekening terecht, maar een klant van Npower zal hij nooit meer zijn. “Wat ze mij hebben aangedaan is onmenselijk”, besluit de Brit.

.

Nu in het nieuws