Acht jaar cel voor aanval met bijl op liefdesrivaaal

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft woensdag acht jaar cel gegeven aan Mircea F. voor een aanval met een bijl op zijn liefdesrivaal in Sint-Job-in-’t-Goor. De openbaar aanklager had vijf jaar gevorderd.

Op 29 april 2014 liep een discussie tussen Mircea F. en zijn ex-vrouw over de minderjarige dochter uit de hand. Zijn ex had eerder gevraagd om haar dochter te kunnen zien en dreigde ook naar de rechter te stappen, als hij daar niet op zou ingaan. Tegen zijn dochter vertelde Mircea daarop dat hij zijn ex zou vermoorden met een bijl.

In restaurant Eikenhof in Sint-Job-in-’t-Goor trok hij zijn ex-vrouw, die er poetste, bij de haren naar buiten. Gewapend met een bijl en een mes kwam het tot een gevecht met de tussenbeide gekomen nieuwe vriend van de vrouw. De verwondingen bleven uiteindelijk beperkt.

De openbaar aanklager zag in de feiten een poging tot moord en vorderde een celstraf van vijf jaar. De rechtbank herkwalificeerde de feiten naar slagen en verwondingen met voorbedachten rade en sprak een straf van acht jaar uit. 'De uiteindelijk beperkte verwondingen maken de feiten niet minder ernstig', oordeelden de rechters. Gezien eerdere veroordelingen werd geen uitstel verleend.Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio