Na vier tweede plaatsen eindelijk raak: Meersman wint in Ans

Print

Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step), leider in de Ronde van Wallonië, heeft na vier tweede plaatsen in de vier eerste etappes, eindelijk een ritzege behaald. Hij was de snelste in een sprint aan de streep in Ans en pakt ook de eindzege.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na een zware rit over 180,6 kilometer tussen Malmedy en Ans kwam Meersman als eerste over de meet. De tweede plaats ging naar Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise). Jasper Stuyven (Trek) werd derde.

Tim Wellens ging ervandoor op de Côte de la Roche aux Faucons. De renner van Lotto-Belisol liep een dikke halve minuut uit op het achtervolgende peloton, maar werd op de Côte d'Ans toch gegrepen.

Een dertigtal renners trok naar de finish. Daar slaagde Meersman er na vier tweede plaatsen in om zijn eindzege toch nog op te fleuren met etappewinst. Hij volgt op de erelijst Greg Van Avermaet op. In de eindstand is de tweede plaats voor de Zwitser Silvan Dillier (BMC), op 0:33 van Meersman, voor de Spanjaard Juan José Lobato (Movistar), op 0:37. De vierde plaats gaat naar Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise), op 0:40.
Meer sportnieuws