© EPA

Ook Trezeguet gaat voetballen in India

De Franse aanvaller David Trezeguet, die in oktober 37 jaar wordt, valt komend seizoen net als zijn landgenoot Robert Pirès te bewonderen in de Indian Super League (ISL). Dat maakte de nieuwe Indiase competitie woensdag op Twitter bekend.

De voormalige Franse international zal de kleuren verdedigen van FC Pune City. Die club zal gecoacht worden door de Italiaan Franco Colomba, voormalig trainer van Napels en Parma. Trezeguet, ex-speler van onder andere Monaco en Juventus, stond de voorbije twee seizoenen onder contract bij het Argentijnse River Plate, dat hem in het voorbije seizoen uitleende aan Newell’s Old Boys.

In de ISL treden acht clubs aan. Elke club mag beschikken over een zogenaamde ‘marquee player’, een buitenlandse speler die minstens een keer voor zijn land aantrad op een continentaal toernooi. De competitie wordt in oktober op gang getrapt.

Maandag maakte ISL al de komst bekend van de 40-jarige Pirès, die zich net als Trezeguet in 1998 met Frankrijk tot wereldkampioen kroonde en in 2000 de Europese titel pakte. Het is nog onduidelijk voor welke club Pirès zal spelen, al circuleert Bombay in verschillende mediaberichten.

Meer sportnieuws