© IMAGEGLOBE

Vlaamse overheid moet gehandicapte vrouw opvang bieden

De Vlaamse overheid heeft ongelijk gekregen in de rechtszaak die de 64-jarige gehandicapte vrouw Christiane Jonckheere heeft aangespannen. De vrouw in kwestie stond al twee jaar op een wachtlijst. Omdat haar verblijf in een rusthuis binnenkort opgeschort wordt, eiste ze van de overheid dat deze een plek voor haar vond.

mige

Christiane heeft zware reuma, waardoor ze niet langer zelfstandig kan wonen. Momenteel verblijft ze in een rusthuis, maar daar kunnen ze niet in de zorgen voorzien die de vrouw in kwestie nodig heeft. Ze moet binnenkort dan ook verhuizen, maar een oplossing leek niet meteen in de maak. Christiane stond namelijk al twee jaar op een wachtlijst. Desperaat besloot Christiane dan maar een verblijfplaats via de rechter af te dwingen.

De Brusselse rechter oordeelde nu dat de vrouw alvast tijdelijke opvang moet krijgen, tot er een definitieve oplossing gevonden wordt. Per dag dat de vrouw geen opvang krijgt van de overheid, moet deze laatste een dwangsom van 500 euro betalen.

Het is niet de eerste keer dat de overheid verplicht wordt opvang te voorzien. In mei gebeurde dat nogmaals. Toen tekende de overheid verzet aan.