“Mario Kart” rijdt Nintendo niet uit de rode cijfers

Foto: Nintendo

“Mario Kart” rijdt Nintendo niet uit de rode cijfers

Print

Spelconsolefabrikant Nintendo liet het laatste kwartaal een verlies optekenen van 9,9 miljard yen (ongeveer 72,5 miljoen euro). Het Japanse bedrijf had gehoopt om met een nieuwe versie van het legendarische spel “Mario Kart” de verkoop van de Wii U-spelconsoles op te krikken. Maar de drie miljoen verkochte spelletjes konden Nintendo niet uit de rode cijfers houden. Dat heeft Nintendo woensdag meegedeeld.

“Mario Kart 8” werd tussen eind mei en eind juni 2,82 miljoen keer verkocht, de Wii U-console ging slechts 510.000 keer over de toonbank. Hoewel dit verkoopcijfers meer dan drie keer hoger licht dan in dezelfde periode vorig jaar, bleek dit toch ontoereikend om het verlies te vermijden. In dezelfde periode vorig jaar boekte Nintendo nog 8,6 miljard yen winst.

Ook de omzet daalde in vergelijking met 2013 met 8,4 procent tot ongeveer 74,7 miljard yen (545,3 miljoen euro). Voor de rest van het boekjaar, dat tot eind maart 2015 loopt, stelt Nintendo desondanks een winst van 20 miljard yen (146 miljoen euro) in het vooruitzicht.

Daarnaast daalde de verkoop van de Nintendo 3DS met 40 procent tot 82 miljoen verkochte stuks, grotendeels te verklaren door de stijgende populariteit van gratis of voordelige spelletjes voor smartphones. De verkoop van games daalde met een vijfde, hoewel Nintendo meer games aanbood.

(belga)

.

Nu in het nieuws